Тонус Кюстендил
Тонус Кюстендил / netinfo
Спортен клуб по аеробика “Тонус” –гр.Кюстендил е Държавен първенец но IX- то Държавно отборно първенство, за мъже и жени, което се проведе в зала ”Универсиада”, гр.София.
СК Тонус участва в първото състезание от Държавния спортен календар по аеробика с три отбора:
I отбор
Ралица Митрева, Габриела Ковачка, Михаил Лучански, Елица Милева, Деница Милева
Класиране-1 Място, златни медали и купа
II отбор
Силвия Мицова, Миряна Стоянова, Мая Методиева, Христина Петрова, Елена Димитрова
Класиране- 5 място
III отбор
Павлина Малинова, Кристина Борисова, Кристина Димитрова, Марина Йосифова, Радина Илиева
Класиране-6 място

Тонус
netinfo


“Изключително представяне, отличен старт за клуба. В деня на избора на Девойка Кюстендилска пролет, кюстендилци вече имаха избрана и отличена за най- красива състезателка- “Мис Аеробик маратон”, в лицето на Деница Милева”, каза за Дарик президентът на клуба Галя Миткова.

Тонус
netinfo


СК “Тонус” участва и в паралелно проведеното състезание- Аеробик фест в индивидуална категория, със следните състезатели: Василка Ангелова, Цветина Костадинова, Милена Босачка, Цветелина Стоянова. Три от състезателките влязоха на финал и се класираха както следва:
Милена Босачка- 6 място
Цветина Костадинова- 7 място
Цветелина Стоянова- 10 място

Съдия на СК “Тонус” бе Десислава Александрова, издържала успешно изпита за съдия по ФИГ, седмица преди старта на първото състезание.
Клубът бе поздравен от Почетния Председател на Съюза по аеробика – Йорданка Благоева и от новия Председател на СА- Димитрина Къндева.
Председателят на СК Тонус-Галя Миткова благодари за отличния старт на всички, участвали в първите състезания за тази спортно- състезателна година.

По време на подготовката за състезанията, СК Тонус проведе и благотворителна кампания за спасяването на човешки живот на Георги Георгиев Валентинов от гр.Перник. Кампанията ще продължи с прожекцията на документалния филм „Отвъд скока“, за първата световна рекордьорка на България в скока на височина Йорданка Благоева, като сумата от продадените билети ще се включи към събраната сума от СК Тонус.
 
 
Дарик- Кюстендил