От утре започва сезонното миене на улици в Дупница
От утре започва сезонното миене на улици в Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио


От 29 април до 4 май улиците в Дупница ще бъдат измити. Работата на фирмата ще започне от ж.к. "Бистрица" около 15:00 часа в района от пазара, автобусната спирка и улица "Черни връх" до изхода на комплекса. Поради тази причина е желателно да не се паркира в тези участъци. Измиването на улиците ще се извършва след 17 часа всеки ден.

Освен пътните платна ще бъдат мити и тротоарите, като за измиването им няма да се използват никакви препарати, а само вода обясни Десислава Бачева, експерт в отдел „Екология". Пълният списък на улиците е публикуван на сайта на община Дупница.

Предстои и всички тревни площи да бъдат окосени и обработени с препарати срещу паразити. Пръскането ще започне от 11 май и ще продължи до 17 май. Преди този срок обаче, предвид почивните дни около 1 май, още на 30 април ще бъдат обработени срещу паразити само Градската градина и парк Рила край Дупница.

На местата, които ще бъдат обработени с препарати от фирмата ще поставят информационни табели, така, че гражданите да знаят с какво е напръскано и какъв е карантинния срок.