Темида съд
Темида съд / iStock/Getty Images
Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, изпълнението  на което да се отложи за срок от 3 години за подсъдимият Александър А. / на 34 г., от Бобов дол, неосъждан /, постанови Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева. 
 
Той се призна за виновен в това, че на 09.03.2019 г., в собствена къща, в гр. Бобов дол, без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите /ЗКНВП/, е държал високорисково наркотично вещество „марихуана“, както следва: На секция в помещение, обособено като спалня – 1 брой полиетиленов плик с марихуана вътре в него, с нето тегло 1.16 грама, на стойност 6.96 лв.; във вратата на хладилник в помещение, обособено  като кухня - 1 брой полиетиленов плик с марихуана вътре в него, с нето тегло 51.32 грама, на стойност 307.90 лв., или на обща стойност 314.86 лв. - престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК.
Съдът одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия, и определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Маргарита Алексиева призна подсъдимия Васил У. / на 26 години от Дупница, неосъждан / за виновен в това, че на 23.07.2019г. в гр. Дупница, ул. „Втори януари“, в портфейл, намиращ се в преден десет джоб на къси панталонки, без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество – бяло прахообразно вещество кокаин, с нето тегло 0,20 грама, на стойност 56лв. - престъпление по чл. 354а, ал.5, във вр. с ал.3, пр. ІІ-ро, т.1, пр. І-во от НК, като при условията на  чл.78а от НК го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание „Глоба“ в размер на 1000 лева, като на основание чл. 304 от НПК го оправдава по първоначално повдигнатото му обвинение по чл. 354а, ал.3, пр. ІІ-ро, т.1, пр. І-во от НК. 
Присъдата  подлежи на  жалба  и протест  в  15 - дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.