Окончателно от ВАС: Няма да има нови избори за ОС в Кюстендил. Валентин Микев е адвокат
Окончателно от ВАС: Няма да има нови избори за ОС в Кюстендил. Валентин Микев е адвокат / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Няма да има нови извънредни избори за Общински съвет в Кюстендил, реши окончателно Върховния административен съд. Съдебен състав заседава по жалба на адвоката на ПП ГЕРБ Ангел Ангелов за отстраняване на фактически грешки и произнасяне по всички негови доводи.
Съдът реши: "Отхвърля молбите на Политическа партия "ГЕРБ" Кюстендил, чрез процесуален представител адв. А. Ангелов за поправка на очевидна фактическа грешка и за постановяване на допълнително решение във връзка с решение №12927 /17.10.2012 г. по адм. д. 9569/2012 г. на Върховен административен съд. Решението е окончателно".
И в новото решение на ВАС, както и в предишното от 17- ти октомври 2012 г., пише- "адв. В. Микев в качеството му на процесуален представител на Бойко Методиев Борисов- председател и представляващ ПП „ГЕРБ" против решение № 138 от 10.07.2012 г. по адм. дело № 131/2012 г.на Административен съд Кюстендил".
Втората грешка, според адвокат Ангел Ангелов е, че ВАС бърка Общинската избирателна комисия с Комисията по приемане и съхранение на изборните книжа.
"Последното, което мога да очаквам е справедливост. Не мога да си го обясня", коментира Ангелов пред Дарик.