Обвинената в трафик на хора, с цел проституция Ася Костова остава в ареста
Обвинената в трафик на хора, с цел проституция Ася Костова остава в ареста / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Кюстендилски окръжен съд, под председателството на съдия Соня Кочова потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" за 32- годишната Ася Костова.

"Има опасност да се укрие и има обосновано предположение, че е извършила това деяние", каза съдия Кочова, потвърждавайки решението на Районен съд- Кюстендил.

Ася Костова бе защитавана от адвокатите Емил Велинов и Любчо Върбички. По настояване на Велинов, заседанието на съда бе закрито. Той пледира за по- лека мярка.

От името на Окръжна прокуратура, зам.- окръжният прокурор Камелия Стефанова поиска потвърждение на мярката "задържане под стража".

Пред съдебната зала бе майката на задържаната.

Обвинението срещу Ася Костова е по член 159, ал. 1. "Лице, което набира, транспортира, укрива или приема отделни лица или групи от хора, с цел да бъдат използвани за развратни действия или принудителен труд. Наказанието, което предвижда закона е лишаване от свобода от 3-10 години и глоба от 10 000-20 000 лв. Според обвинението, Костова и албанския й съпруг са контролирали проституция в Атина на момичета от Кюстендил, Сандански и Плевен.