Общински съвет Сапарева баня не можа да избере представител в „Агенция за регионално развитие на Рила
Общински съвет Сапарева баня не можа да избере представител в „Агенция за регионално развитие на Рила / Маргарита Петрова,Дарик радио

Изборът на представител на община Сапарева баня в сдружение с нестопанска цел „Агенция за регионално развитие на Рила" предизвика дебати по време на извънредната сесия в курортния град. Част от общинските съветници се обявиха против даването на докладни в последния момент и поискаха повече информация относно сдружението. Докладната беше отложена за редовното заседание в петък.
На 19 декември предстои среща с представители на Сдружението в Сапарева баня. От там са поискали с решение на общински съвет да бъде определен представител на Сапарева баня, но според техните критерии той не трябва да е служител на общинската администрация, нито общински съветник. Това е обяснено на кмета на Сапарева баня сега, а не при гласуването за включване на общината в сдружението преди половин година. Основната цел на сдружението е да стимулира и подпомага социално-икономическото развитие на региона на Рила, да съдейства за развитието на планински, селски, екологичен и културен туризъм при опазване на околната среда. Това беше обяснено при гласуването през месец юли.
Предложението на кмета Сашо Иванов беше този човек да е Лазар Маргин, който е председател на ски клуба. Не личността, а това че се предлага на съветниците без да е коментирана като цяло докладната и дейността на Агенцията, предизвика негативните коментари от страна на съветниците от ГЕРБ и БСП.
В крайна сметка с гласовете на 7 съветници докладната беше отложена за редовната сесия.