Община Кюстендил отчете висока проектна готовност за новия програмен период
Община Кюстендил отчете висока проектна готовност за новия програмен период / Дима Кирилова,Дарик радио

Община Кюстендил отчете висока проектна готовност на администрацията за успешно участие в изпълнението на ОП „Регионално развитие" за периода 2014- 20120 г. и финансовите ресурси по структурните фондове.Общината е усвоила 395 394 лв. по проект „Укрепване капацитета на община Кюстендил за следващия програмен период 2014- 2020 г".

Община Кюстендил отчете висока проектна готовност за новия програмен период
netinfo


Всички обекти , включени в проекта са част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Кюстендил.Два културни обекта са включени в него- ХГ „Вл. Димитров - Майстора" „и драматичният театър.Изготвени са и работни инвестиционни проекти за Второ основно училище, ПМГ, ОДЗ"Зорница", проектиране и изграждане на улица и озеленяване в квартал 270, както и изграждане и възстановяване на зони за отдих пред галерията и театъра.
„Искам да благодаря на младият екип от проектанти , които ни предложиха 3 варианта за ХГ „Вл. Димитров - Майстора".Надявам се през новия програмен период да се намерят средства, за да реализираме проектите за галерията и театъра.Там се предоставят само 50% от необходимите средства, проектът за ремонт на галерията е за над 11 000 000 лв., а за театъра- 3 500 000 лв.", коментира зам. кметът Росица Плачкова.