телефон 112
телефон 112 / netinfo
17- годишният кюстендилец Даниел Здравков Димчов е получил административно наказание “обществено порицание” чрез ефира на Дарик радио- Кюстендил. Той е признат за виновен от Районен съд- Кюстендил, като подател на фалшив сигнал на телефон 112, до Центъра за Спешна медицинска помощ, за мъж, който си е срязал крака с моторен трион в село Пелатиково. Според съдът, макар и непълнолетен, той е разбирал значението на извършеното престъпление.
 
Сигналът е подаден на 13.04.2018 г., в 13, 37 ч. в село Друмохар, област Кюстендил, и той гласи, цитирам: “Требва да дойдат тука. В Пелатиково се пореза един. Епаа…..с машинката. Крако, крако, крако. Ама по- бързо ако може. Тука се пореза много лошо, пореза се тука едно момче с машинката. То крако му падна доле”, край на цитата.
 
На основание член 78 а от НК, съдът освобождава Даниел Здравков Димчов от наказателна отговорност и му налага административното наказание “обществено порицание”, което да се изпълни чрез прочитане на диспозитива на решението по Дарик радио- Кюстендил.
 
Районен съд- Кюстендил