/ netinfo
Областният управител на Кюстендил Виктор Янев отправи апел към всички шофьори, пешеходци и участници в движението по пътищата, да бъдат внимателни и толерантни, защото отговорността е споделена.

Флашмоб за пътна безопасност в Кюстендил

Призивът на областния управител е по повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия, който тази година се отбелязва на 18 ноември.
 
Виктор Янев припомни, че с резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г. насам, всяка трета неделя на месец ноември е посветена на Деня за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

На този ден се почита паметта на хилядите, загинали по пътищата на страната. „Редно е не просто да отчетем черната статистика, но и да обърнем внимание на своите действия и поведение на пътя; да си дадем ясна сметка, че отговорност носи всеки един от нас и само миг невнимание може да бъде фатален.

Затова апелирам да бъдем разумни, особено сега, през идващия зимен сезон“, посочи Виктор Янев. Той заяви, че е необходимо ново отношение и поведение в движението по пътищата, както и обединени усилия от страна на граждани и институции.

Деца, учители и родители се учат на толерантност на пътя по проект „Дай път на живота”

„Важно е да говорим повече за опасностите и необратимите последици, както и да възпитаваме в младите чувство на отговорност и предпазливост, когато са участници в движението“, посочи още областният управител на Кюстендил.
 
Янев благодари от свое име на всички медицински лица, пожарникари и служители на МВР, които рискуват своя живот, спасяват човешки съдби и оказват първа помощ на пострадалите.