Новият пазар на Кюстендил вече работи. Предстои ремонт на пл. 1-ви май
Новият пазар на Кюстендил вече работи. Предстои ремонт на пл. 1-ви май / netinfo

С водосвет отслужен от архиерейския наместник Венцислав Шияков бе официално открит новият пазар на Кюстендил, с "джобовете" за търговци и земеделски производители. Лентата преряза директорът на ОП "Пазари и платени паркинги" Ана Томова. Гост на откриването бе кметът на общината Петър Паунов.

"Започват хората да се настаняват в новите сектори. Надявам се да се харесват на нашите съграждани и гостите на града. В дните сряда и събота ще бъдат разполагани 33 сгъваеми маси в съседство. На фирмите, които търгуват с плодове и зеленчуци се предлагат пана за реклама, с които ще се уплътнят джобовете", коментира Ана Томова.

"На търговците пожелавам добри обороти. Одавна трябваше да се случи това нещо, сега имаме съвсем приличен пазар. Площад "1-ви май" ще бъде почистен, малко неприятно съм изненадан от боклуците, които се оставени. Общинския съвет ще реши как да изглежда, като ремонта ще започне догодина, когато мине и ремонта по ИСПА на "Цар Освободител", с нови спирки, детска площадка", каза кметът Петър Паунов.