Никифор Вангелов и Огнян Зарев номинирани за Личност на годината в Перник
Никифор Вангелов и Огнян Зарев номинирани за Личност на годината в Перник / netinfo

Кюстендилецът Никифор Вангелов е номиниран в 2 от категориите на класацията “Личност и събитие на годината- Перник 2009”. Той участва в гласуването в категория “Личност на годината”, където негова конкуренция са кметът на Перник Росица Янакиева, Мис България 2009- Антония Петрова и още 4- ма души.

Никифор Вангелов е номиниран и в категория “Бизнес”, където негова конкуренция са собствениците на ЦСКА- Димитър Борисов и Иво Иванов, бобовдолецът Огнян Зарев, който е директор на “Мини открит въгледобив” и още 3- ма бизнесмени.

Годишната класация се организира за първи път от Информационната агенция- www.iPernik.com.

Никифор Вангелов участва в класацията като собственик на ПФК “Миньор” и управител на Минна компания. Във визитката му пише:

 „Минна компания" беше най-крупният спонсор на последното издание на Международния фестивал на маскарадните игри в Перник, което само по себе си говори за размаха, с който дружеството и неговият управител подпомагат местната общественост. Що се отнася до "Миньор", ако президентите на футболни клубове, можеха да си направят конкурс „Президент на годината", превъзмогвайки собственото си его, то безапелационен победител тази година би станал Никифор Вангелов. Във времена на криза, Вангелов не само, че инвестира в пернишкия спорт, но и върна радостта у хората от играта и накара цял Перник да мечтае за битки с големите европейски грандове догодина. Докато чужди футболисти тренират с извадени джобове, нашите определят отбора си като „футболен оазис". С добрата си комуникация, Вангелов направи невижданото досега в града ни - общинари, собственици, представители на държавата и футбола да забравят личните си и политически различия и в едно да подкрепят любимия отбор на „Стадиона на мира". За атмосферата в отбора и по трибуните, красноречиво говорят резултатите”.

Победителите в “Личност и събитие на годината- Перник 2009”  ще бъдат обявени на 31-ви декември.