/ netinfo
С конкурс за рисунка, есе и историческо състезание, Община Дупница съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Исторически музей-Дупница и НЧ “Ген. Георги Тодоров 2011” продължи отбелязването на Освобождението на България.

Община Дупница с още прояви по повод “140 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ”

Събитията са под надслов “140 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ”.


Учениците можеха да се включат в зависимост от възрастовата група - конкурс за рисунка за ученици от І до ІV клас, историческо състезание за ученици от V до VІІ клас и конкурс за есе за ученици от VІІІ до ХІІ клас. Днес бяха наградени победителите лично от кмета на общината Методи Чимев.

Наградиха победителите в историческото състезание в Дупница
netinfo


Възрастова група – 1-2 клас:

1 място - Георги Николов - СУ "Св. Паисий Хилендарски"
2 място - Цветан Зарев- ОУ "Неофит Рилски"
3 място - Божидара Петрова- ОУ "Неофит Рилски".
Възрастова група – 3- 4 клас
1 място -Карина Спасова - ОУ "Неофит Рилски"
2 място - Преслава Русалиева - СУ "Св. Паисий Хилендарски"
3 място - Адрияна Борисова - СУ "Св. Паисий Хилендарски"


Дупница отбеляза 140 години от Освобождението на България

В конкурса за есе първото място беше присъдено на Бойчо Кечеджиев - СУ "Св. Паисий Хилендарски", второ за Кристин Малашевска - СУ "Св. Паисий Хилендарски", на трето място журито класира Йордан Стоилов - СУ "Св. Паисий Хилендарски".
 

Наградиха победителите в историческото състезание в Дупница
netinfo


В комисията за общинско ученическо състезание "140 години свободна България бяха включени Анелия Геренска, Тодор Петков и Стоян Ушатов. Те присъдиха първо място за ОУ "Евлоги Георгиев", второ за СУ "Св. Паисий Хилендарски" и трето за ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с. Яхиново.