/ netinfo
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков откри полуфинала на образователно-патриотичната кампания на МРРБ „Моят град е моята крепост“, в Кюстендил.Децата посрещнаха с бурни аплодисменти  на сцената на общински драматичен театър и зам. министър Деница Николова, зам. министърът на образованието и науката Таня Михайлова,  депутатите Радослава Чеканска и Кирил Калфин,областният управител Виктор Янев, кмета Петър Паунов.

образователно патриотичната кампания на МРРБ
netinfo

образователно патриотичната кампания на МРРБ
netinfo


Актьорите Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека  изпитват ученици в три състезателни кръга. В първия всеки отбор ще отговаря на два въпроса от родния му край, като ще трябва да познае обектите от снимката (културна и туристическа инфраструктура, финансирана от ОПРР).

Във втори кръг участниците ще трябва да познаят изпълнителя и името на песента, от която ще чуят откъс. Последният кръг ще е колело на късмета с имената на всичките 28 области - всеки отбор отговаря на въпроси за района, който му се е паднал след завъртане на колелото. Петчленно жури ще оценява представянето на учениците. Негов председател е министър Нанков.

Кюстендил е домакин на полуфинала на образователно-патриотичната кампания на МРРБ „Моят град е моята крепост“

„Инициативата „Моят град е моята крепост” е меко казано патриотична. Искаме да възпитаме заедно с учители и родители онзи дух, онези ценности в децата, за които всички говорим, но малко прилагаме- първо  е любовта към родния край. Да видят, че във всеки български град се случва нещо и добро, и хората, подрастващото поколение трябва да остават тук.

Кюстендил е един от най- добрите наши бенефициенти по ОПРР, избрахме  го като домакин и по субективни причини, той ми е на сърцето, любим мой град е, имам и много добри отношения с кмета Петър Паунов.Добрите бенефициенти като Кюстендил ще имат възможност в края на тази година да реализират още ресурси л образователна инфраструктура и градска среда.По отношение на енергийна ефективност Кюстендил остава града с най- добро съотношение  цена – качество при саниране на блоковете”, коментира Николай Нанков.

образователно патриотичната кампания на МРРБ
netinfo


„Инициативата е страхотна , от  цяла Югозападна България децата са тук.Аз се гордея с децата и жителите на Кюстендил,надявам се те да са доволни от проектите, които реализираме тук.И ДГ „Зорница”, ПМГ, ОУ „Даскал Димитрий”, много съм доволен от реализацията на проекта пред галерията,реката.

Ремонта на театъра също е включен в този програмен период.Със зам. министър Деница Николова успяхме да поговорим за осигуряване на средства за малките неселени места, което ще е възможно през новият програмен период”, заяви кметът Петър Паунов.

58 одобрени проекти в област Кюстендил на обща стойност 54 434 173,68 лв. през 2017 г.

„Да покажем какво най-хубаво има в нашите градове. Да покажем на децата, че множество обекти вече са направени благодарение на европейската солидарност, а разбира се това допринася най-вече за по-добрия начин на живот по места. Кюстендил има целенасочен бюджет от страна на Оперативна програма „Региони в растеж”- с малко над 18 млн. лева се обновява и градската среда, както и образователната инфраструктура.

В общината се внедряват  и мерки за енергийна ефективност”, заяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.