Мая Манолова: Спазихме обещанието си пред майките
Мая Манолова: Спазихме обещанието си пред майките / Дарик- Кюстендил,архив

Цената на тока няма да се увеличава от 1- ви юли. Ще направим всичко възможно цената на електроенергията да не се увеличава, каза зам.- председателят на Народното събрание Мая Манолова.
Правителството ще търси възможности за повишаване на детските надбавки, като се премахне подоходния критерии и те бъдат получавани за всички български деца. Изпълнихме предизборния си ангажимент и повишихме майчинските за втората година от 240 на 310 лв., каза Манолова.
Около 70% от родителите на първокласници ще получат помощ от 250 лв.. Това означава, че 70% от българските семейства са на прага на бедността, с доходи под 400 лв. и са затруднени да изпратят децата си на училище, коментира зам.- председателят на парламента.
Част от социалните марки на новото правителство е и увеличаване на енергийните помощи и броят на хората, които ще ги получават.
"Планират се и мерки, които да дадат глътка въздух на бизнеса. Фирмите не трябва да се рекетират от държавата", заяви Мая Манолова.
Колегата й депутат от "Коалиция за България", д- р Иван Ибришимов коментира поведението на групата на ГЕРБ в Народното събрание. "Как е възможно, когато се коват важни закони за хората, депутатите от ГЕРБ да не се регистрират за участие в работата на парламента. Това е безотговорно поведение. Цирк и опит да се спира работата на Народното събрание", каза Ибришимов.