Мая Манолова призова за протест срещу новия външен дълг, пусна банкнота от 10 000 лв. с лика на министър Горанов
Мая Манолова призова за протест срещу новия външен дълг, пусна банкнота от 10 000 лв. с лика на министър Горанов / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Към национален протест срещу изтеглянето на нови 16 млрд. лв. външен дълг призова депутатът от БСП Мая Манолова.
"Призоваваме гражданите на протест в деня, в който в Парламента ще се ратифицира проекта за закон по договора сключен от българското правителство за 16 млрд. лв. заем. Младежите от БСП-Кюстендил изработиха банкноти с образа на министър Владислав Горанов, с номинал 10 000 лв., с толкова правителството на Борисов ще натовари всеки един гражданин на страната, да плаща от новите дългове. За протеста ще бъдат изработени от младежите и тояжки, които ще са символ на "просешката тояга", до която Правителството на Борисов ще доведе българските граждани", заяви Мая Манолова.
Тя обяви, че от БСП отправят 5 основни въпроса относно изтеглянето на дълга. Първо- кой разреши на Владислав Горанов, на 6 януари да подпише договор за дилърство и за организация по реализацията на емисиите на външен дълг в размер на 16 млрд. лв.? Второ- как е определен размера на този дълг, за какво ще бъдат похарчени тези пари? Трето- как беше определена 10 % лихва на този дълг, при положение, че последно реализирания външен дълг е с 3 пъти по- ниска лихва? Четвърто- как бяха избрани посредниците за дилърството и пето- каква е комисионната, която те ще приберат?

Мая Манолова призова за протест срещу новия външен дълг, пусна банкнота от 10 000 лв. с лика на министър Горанов
netinfo

Мая Манолова коментира и 100- те дни на Правителството "Борисов- 2".
"По дадени обещания от страна на Правителството можем да им пишем шестица. Те отвориха "Фабриката за мечти" за българските граждани. Освен това хората получиха и заявка още 24 млрд. лв. дълг. Презентирана беше и най- голямата далавера, която е представяна изобщо, от което и да е било правителство досега, така наречената Национална програма за саниране, която е известна сред хората като "Национална програма за купуване на избори". Там ще се похарчат още 1 млрд. лв., главно в общини с кметове на ГЕРБ. Направиха още нещо, което трябва да им се признае, а именно, че за 100 дни те успяха да уволнят и назначат кадри като за още 100 години напред. Всичко това само с един критерии- Вие сте назначен от предишно правителство", каза още Мая Манолова.