Кюстендилски спортисти блеснаха в Кефалония
Кюстендилски спортисти блеснаха в Кефалония / netinfo

За поредна година кюстендилски спортисти взеха участие в Международния фестивал в Гърция, остров Кефалония--- 25th Iternational Festival "Gymnastics for all" Kefalonia----- . Тази година фестивалът на гимнастиката бе юбилеен - 25ти. България бе представена от три клуба: клуб Олимпик, клуб Евротрамп и клуб Велбъжд, всички от нашия град. Грациозните кюстендилски гимнастички и състезателите по батут и паркур впечатлиха и вдигнаха на крака участници и публика в бурни аплодисменти. Над 1000 спортисти от различни страни танцуваха, веселяха се и изпълниха със спортен дух и приятелска атмосфера красивия гръцки остров. Традицията да се танцува общ танц навсякъде по време на пътуванията сприятели участниците и ги зареди с много настроение и приятелска атмосфера. Фестивалът се проведе в пет поредни дни на различни места от острова - Аргостоли, Ликсури, Куркумелата и плажовете на Йонийско море. Това е уникален фестивал БЕЗ ГРАНИЦИ за различни гимнастически спортове, музика и танц в едно, за всяка възраст и нации.

Кюстендилски спортисти блеснаха в Кефалония
netinfo

 

 


Клуб Олимпик бе представен от шест гимнастички с прекрасен приказен танц, съчетаващ балет и художестнвена гимнастика. Треньор Людмила Кадийска.
Клуб Велбъжд бе представен от 14 гимнастички с два танца чиято хореография бе на две от момичетата - Калина Кукова и Елена Близнакова. Треньори на децата бяха Людмила Петрова и Ася Петрова. Третия танц бе истинско шоу съвместно със състезателите по паркур от клуб Евротрамп, на музика с български мотиви и гръцката песен от Евровизия.

Кюстендилски спортисти блеснаха в Кефалония
netinfo

 


Клуб Евротрамп бе представен и от националния състезател по батут Кристияна Кръстева и Йоана Кръстева. Треньор Иво Кръстев.
Директорите на фестивала Ставрос Басхиарди и Божена Бартковска имат сантимент към България, тъй като те са завършили висшето си образование в нашата страна.
" Благодаря на България и по-специално на Кюстендил, че почти всяка година гостуват на нашия фестивал. Аз обичам вашата страна и вашия град, скоро бях там. Благодарен съм и на треньора Иво Кръстев, който положи основите на клуба по батут в Кефалония и години наред работи по организацията на фестивала. Радвам се, че ваша национална състезателка Кристияна Кръстева е направила първите си стъпки на батута точно тук, в нашия град и сме щастливи и горди с нейните успехи. Поздрави на България!", сподели Ставрос Басхиарди.
" Още от малко дете като полска състезателка по художествена гимнастика често съм посещавала вашата страна и по-специално вашия град. Помня Кюстендилско лято, един прекрасен фестивал по художествена гимнастика. Помня как бяхме поканени от тогавашна кюстендилска гимнастичка Дима Укалска на гости и бяхме черпени за първи път със сладко от череши, никога до този момент не бях вкусвала такова нещо. Вие ме зарадвахте с тези вкусни плодове и днес, благодаря че ми донесохте от вкусните ви кюстендилски черешки. Поздрави и на Райна Афионлиева, моя треньорка по-късно като студентка вече във ВИФ. Много мило, че всички още ме помнят и ми пращат поздрави. Светът е малък. Обичам България, често съм идвала и като дете и после завърших и ВИФ, а и там срещнах и моя съпруг. Ще се радвам да дойда отново в хубавия ви град." , почти през сълзи благодареше Божена Бартковска.

 

Кюстендилски спортисти блеснаха в Кефалония
netinfo

 

 

 

 

Кюстендилски спортисти блеснаха в Кефалония
netinfo