Кметът Паунов призова за споразумение директорите на Спешен център и болницата
Кметът Паунов призова за споразумение директорите на Спешен център и болницата / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Надежда да се споразумеят на територията на болницата, а не на територията на ОС, изрази кметът Петър Паунов, като се обърна към директорът на ЦСМП д- р Анелия Георгиева и директорът на МБАЛ "Д- р Никола Василиев" д- р Александър Величков. Общински съвет изслуша двамата специалисти в началото на днешното си заседание.
"С респект към всички специалисти, жалко че инфантилната здравна реформа доведе до там, професионалисти като Вас да стоят на различни позиции. Тъжно е да Ви виждам в различните ъгли, ката на боксов мач. Надявам се да се споразумеете", заяви кметът Паунов.

"С изграждането на тази лаборатория по ангиопластика се нарушава стандарта за спешна медицинска помощ. Мястото й не е на територията на спешно- приемно отделение. В момента са разрушени 3 от 6 му стаи.Спешното отделение ще се лиши и от санитарните си възли. Годишно, спешен център обслужва между 18- 20 000, от които над 12 000 са здравно неосигурените. Тази лаборатория е изключително важна за хората със сърдечно- съдови заболявания, но мястото й не е на територията на спешно отделение", коментира пред съветниците д- р Анелия Георгиева.
В отговор, д- р Александър Величков каза: "Лабораторията няма да смущава дейността на Спешен център. Ще се спазят и стандартите за спешна медицинска помощ. Вътрешните проблеми трябва да се решават от РЗИ, а не от ОС. Да работим в интерес на пациентите, а не да правим медиен натиск. Да надмогнем дребнотемието за една тоалетна и да изградим нещо, което може да спаси всеки един от нас. Времето ще покаже, кой е прав?".