Кметът на Дупница отчете 2 години управление, посветени на финансовата стабилност
Кметът на Дупница отчете 2 години управление, посветени на финансовата стабилност / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

„За мен периода може да бъде определен като стабилизиране на финансовото състояние на община Дупница", каза кметът на Дупница Методи Чимев, на пресконференция- отчет за две години управление. Той посочи, че общо задълженията към този момент са малко над 19 000 000 лв., като в тях са включени и сумите взети от община Дупница през фонд ФЛАГ за реализиране на спечелените проекти или за кандидатстване с нови. Просрочените задължения са малко над 6 000 000 лв., като в тях се включват и 3,2 млн. лв. дължими по дело, което все още не е приключило.
Чимев отчете, че общинското ръководство за двете години е кандидатствало и е получило одобрение за 50 млн. лв. по проекти по Европейски програми, като част от тях вече са усвоени. Зам.- кметът по еврофондовете Красимир Георгиев даде подробна справка, кои са по-важните и големи проекти реализирани за тези две години.

Кметът на Дупница отчете 2 години управление, посветени на финансовата стабилност
netinfo

Подобряване на условията в общинският театър отчете общинското ръководство. След ремонтните дейности и монтирането на климатици, салонът на театъра стана използваем и през зимата.
Като едно от най-важните начинания през тази година е довършването на Детска градина №1, с което се реши въпроса с недостига на места в детските градини.
Зам.- кметът по социалните дейности Крум Милев посочи, че в неговия сектор най-сериозния успех е, че са нормализирани плащанията в сектор образование.