бабиндин
бабиндин / Дарик- Кюстендил
Кюстендилската организация към Съюза на инвалидите и тази година почете с атрактивен празник  Деня на родилната помощ, популярен не само като ден на бабите, които са помагали при раждането на дете, но и на бабите, които имат свои внуци и правнуци. Традиционен гост на  празника беше Виолет Вьорлер, на която домакините възложиха ролята на  баба, бабувала при раждането на бебе.

Ритуалът по поливането на „бабата“ от млада жена предизвика изключителни емоции и вдъхнови Виолет да направи специални наричания за здраве на младите майки, за раждането на много българчета и за благоденствието на българския народ. За гостенката имаше специална баница, с която тя трябваше да играе ръченица. От своя страна тя донесе сладкиши за всички участници  в празника, поздрави лично всеки от тях и се включи във всички танци.

бабиндин
Дарик- Кюстендил

Председателката на СИБ-Кюстендил Валентина Симеонова й връчи специална благодарствена грамота за многобройните й дарения за клубовете на инвалида, а една от жените прибави към това и два чифта прекрасни ръчно изплетени домашни терлици.

бабиндин
Дарик- Кюстендил

Към празничната инициатива се присъединиха клуб „Вяра, Надежда и Любов“ при читалище „Асклепион“ и клуб „Сибир“. За цялата 2020 г. Регионалната организация на СИБ е подготвила богата програма от разнообразни инициативи на базата на направените предложения от самите членове на организацията. Виолет Вьорлер обеща, че както и досега, при всяко свое идване в Кюстендил ще се включва в събитията, организирани за хората с увреждания. "Тя знае, че те я ценят много и винаги я посрещат с голяма радост, това е една взаимна любов", коментира Валентина Симеонова.

бабиндин
Дарик- Кюстендил