Камерен ансамбъл Софийски солисти е носител на Националната награда Марин Големинов
Камерен ансамбъл Софийски солисти е носител на Националната награда Марин Големинов / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Носител на първата голяма Национална награда за музика на името на акад. Марин Големинов е Камерен ансамбъл "Софийски солисти". Статуетка и стипендия за победителите връчи председателя на Общинския съвет Михаела Крумова.
Журито бе единодушно в решението си, каза внучката на твореца Лилия Големинова.
"Кварто квартет" станаха първите носители на съпътстващата награда "Златен квартет", която ги задължава следващия сезон да гостуват в Кюстендил. Наградата връчи търговският директор на спонсора "Торготерм" Веска Миланова, която поздрави победителите от името на изпълнителния директор Бойко Недялков. Атанас Илиев от "Кварто квартет" благодари за наградата носеща името на един от най- големите български композитори и будители Марин Големинов.

Камерен ансамбъл Софийски солисти е носител на Националната награда Марин Големинов
netinfo

Диригентът на КА "Софийски солисти" Пламен Джуров е един от учениците на Марин Големинов.
"Марин Големинов значи стил, стил, който е израснал тук, но шлифован в цяла Европа и най- вече в Париж. Той бе и великолепен педагог, общественик, научен изследовател, неговата оркестрация още се разнася по света. Малко се знае, че "Софийски солисти" са и дирижирани от Марин Големинов, затова не е чудно, че част от произведенията си той пише за камерния ни ансамбъл", заяви Джуров, пред над 100 ценители на класическата музика в ХГ "Владимир Димитров- Майстора".
Сред гостите бяха зам.- областният управител Силвия Велкова и зам.- кметът на община Кюстендил Светослав Василев.

Камерен ансамбъл Софийски солисти е носител на Националната награда Марин Големинов
netinfo