Иван Каракашки, Радослав Зафиров и Мирослава Костадинова
Иван Каракашки, Радослав Зафиров и Мирослава Костадинова / netinfo
11 са номинациите за народни представители издигнати от основните партийни организации на БСП в община Кюстендил. От тях двама са си направили самоотвод- Боян Илиев и Катерина Янчева. Останалите 9 човека са следните Иван Каракашки с 30 номинации, Атанас Гергинов- 6 номинации, Лъчезар Борисов- 5 номинации, Радослав Зафиров- 3, Мая Шишкова- 3, Мирослава Костадинова-2 ,Лили Евтимова-1 , Иван Ибришимов-1 и Надя Стефанова-1.
Техните имена ще бъдат разисквани на областното събрание на партията. Водачът на листата ще бъде определен от Националният съвет на БСП на 11 февруари.

Лидерът на БСП- Кюстендил Иван Каракашки обобщи становището на партията относно управлението на ГЕРБ на национално и местно ниво.
„Заявката на ГЕРБ за реформи във всички сфери приключи нещастно. Основният резултат бе спиране на достъпа на хората до системите. Било то в здравната реформа, където се образува листа на чакащи, вече 4 000 човека. Започнаха с регистрация с лична карта, сега сме на ниво с пръстов отпечатък. При пенсионната реформа ГЕРБ не позволяват на хората да се пенсионират. Увеличава се възрастта и стажа. При образователната реформа- премахване на турското робство от учебниците, както и на съществени литературни произведения, които дават идентичността на българщината. В икономиката реформата на ГЕРБ се изразява в толериране на едрият бизнес и унищожаване на дребния и среден бизнес. Общинската конференция отчете, че и на местно ниво тези проблеми се наслагват от вредното дясно управление на кмета Паунов. Видни са лъжите казани по време на предизборната кампания за кмет, а именно 100 000 000 лв. частни инвестиции, сушилня за 15 000 000 лв., предприятие за програмисти, както и че кюстендилският младеж ще тръгва от стартова заплата от 700- 800 лв. Не се случва нищо подобно. Вече 10 години няма един инвеститор тук. Общината е на последно място по раждаемост, цени на имоти и др.", заяви Каракашки. Той обяви, че предвид това състояние е нужно смяна начина на управление на държавата.

В платформата си, БСП предлагат различни решения във важните сфери. Например, за решаване на демографската криза, те предлагат за работещите млади семейства да бъдат намален Данък общ доход с по 50 лв. на дете, а втората година майчинство да бъде вързана с минималната работна заплата.
Сред приоритетите на БСП в икономиката- държавата да бъде активен участник в преработката на полезните изкопаеми и земеделската продукция. При пропорционалният данък, предложението на БСП е минималните доходи да бъдат освободени от данък. Това ще се компенсира с увеличаване на данъка на хората вземащи над 10 000 лв.