ИК  събира подписи за референдум за Чифте баня
ИК събира подписи за референдум за Чифте баня / Дима Кирилова,Дарик радио

Инициативен комитет събира подписи в община Кюстендил за референдум с въпроса „ Искате ли община Кюстендил да запази собствеността на Чифте баня, като инвестира в нейното възстановяване и ремонт със собствени или привлечени средства?".
Подписката започва в понеделник на няколко места в града и в селата.Идеята на организаторите от ИК е референдумът да се проведе с местните избори. За целта те трябва да съберат около 7 000 подписа.Необходимите документи са подадени в общината, от комитета очакват да получат разрешение за събиране на подписи.Всички, които участват в организацията на референдума са доброволци и няма да получават пари за труда си.
„Всички в Инициативния комитет сме хора с изявена гражданска позиция и участваме в него като граждани на община Кюстендил.Искаме банята да остане общинска.Ние не сме против инвестициите в общината, но живеем в демократично общество, затова искаме хората да изразят в референдума мнението си.Този въпрос е свързан с миналото на Кюстендил и неговото бъдеще.Нека има СПА комплекси в Кюстендил, инвеститори, но не мисля, че сме стигнали до там да продаваме банята, нека остане на народа", коментира председателят на ИК Елена Манчева.
В ИК участват още Радослав Зафиров, Георги Николов Георгиев, Иван Алексов, Пелагия Станчева, Светлин Славейков, Методи Слишков.