бюджет
бюджет / Дарик- Кюстендил
По време на общественото обсъждане свои предложения за допълване в бюджета направиха част от групите в ОбС. Освен БСП, които обявиха предложенията си и на пресконференция, предложения направих от СДС, „Глас народен“ и „Народен съюз“.

От СДС предлагат да бъдат заделени средства за общинско кино. Костадин Костадинов призова и гражданите да бъдат по-активни по отношение на кандидатстването за финансиране на културни и спортни мероприятия. Условията са разписани в Правилниците приети в края на миналата година, а на обсъждането стана ясно, че срокът за подаване на проекти е края на месец януари. От СДС предлагат и да бъдат заложени повече средства за дофинансиране на маломерни паралелки.

Предложенията на „Глас народен“ бяха представени от Георги Градевски, който поиска с. Самораново да бъде включено в капиталовия списък, тъй като то не фигурира там. Кметът Методи Чимев обясни, че селото не е изключено, а ремонти ще се правят от перо текущи разходи. От „Глас народен“ предлагат да бъде направена нова детска площадка, както и облагороден пътя до гробищния парк и др.

От „Народен съюз“ са входирали предложения още преди общественото обсъждане и те вече са залегнали в капиталовия списък, като едно от тях е за ремонт на покрива на детската градина в с. Крайници, по тяхно предложение е увеличена и сумата за инвитро процедури. На самото обществено обсъждане д-р Лорета Николова предложи да бъдат заделени средства за закупуване на мобилна лаборатория, която да измерва замърсеността на въздуха.

Предстои да стане ясно кои предложения ще бъдат включени в бюджета и кои не, и как ще бъдат финансово обезпечени.