Георги Найденов се кандидатира  за председател на НДСВ
Георги Найденов се кандидатира за председател на НДСВ / Личен архив

Георги Найденов- водачът на листата на НДСВ на последните парламентарни избори в Кюстендил обяви кандидатурата си за председател на партията. Христина Христова подаде оставка след неуспеха на изборите и предстои конгрес.
„През 2001 година, Негово Величество Симеон II постави основите на обществено движение за нов морал в политиката, за нови икономически решения, с нови идеи и нови хора като движеща сила. Време е да възстановим полагащото се на НДСВ място на политическата сцена и да предложим по-добро бъдеще на българите", коментира Георги Найденов.
Георги Найденов е икономист по образование, магистър по Международни икономически отношения. Зад гърба си има сериозен опит в сферата на финансите, администрацията и развитието на проекти. Той е работил като експерт по управлението на средствата от ЕС в Министерство на финансите, по времето на първия управленски мандат на НДСВ. След това работи няколко години като финансов и административен секретар в Посолство на Израел в София, а по-късно и като съветник на изпълнителния директор на голям белгийски инвеститор. В последствие е висш мениджър на една от водещите финансово-консултантски фирми в България, а към момента е предприемач със собствен бизнес.
През 2012 година е избран за заместник - председател на МНДСВ, а по-късно същата година и за председател на Консултативния съвет по икономика и финанси на ПП НДСВ.