Футболна неделя в Дупница, Кюстендил и Сапарева баня
Футболна неделя в Дупница, Кюстендил и Сапарева баня / Дарик Нюз,архив

Лидерът в "Б" футболната група "Марек" и отборите от Югозападната "В" група- "Велбъжд" и "Германея" са домакини тази неделя, в поредните кръгове от двете първенства. Дупничани посрещат от 15, 30 ч., на стадион "Бончук" предпоследния в класирането "Раковски".Задачата пред възпитаниците на Иво Паргов е 13- та победа в "Б" група. Гостите, които са в зоната на изпадащите имат до момента само 2 победи, 6 равни мача и 7 загуби или общо 12 точки. "Марек" води в класирането с 39, пред Хасково с 29 точки.
"Велбъжд" е домакин на "Места"- Хаджидимово. Двубоят е от 15 ч. на стадион "Странджата". Двата отбора са с равен точков актив, по 20 точки и делят 11- 12 място в класирането. Кюстендилци стартираха пролетния полусезон с две загуби на чужд терен, от водачите в ЮЗ "В" група и победиха на собствен терен "Вихрен", сега отново ще търсят 3- те точки. Гостите от Хаджидимово регистрираха 3 загуби през пролетта.
Труден домакински мач ще има състава на "Германея", който също натрупа 3 загуби през новия сезон. На стадиона в Сапарева баня ще гостува лидера в ЮЗ "В" група, "Пирин"- Благоевград.
Ето всички мачове от кръга в неделя на Югозападната "В" група:
XIX кръг

16 март 2014, неделя, 15:00 ч:
Оборище (Панагюрище) - ФК Миньор (Перник) -
Септември (София) - Балкан (Варвара) -
Спортист 2012 (Своге) - Беласица (Петрич) -
Ботев 1921 (Ихтиман) - Сливнишки герой (Сливница) -
Чепинец (Велинград) - Вихрен 1925 (Сандански) -
Германея (Сапарева баня) - ОФК Пирин (Благоевград) -
Велбъжд (Кюстендил) - Места 2005 (Хаджидимово) -
Перун (Кресна) - Струмска слава 1927 (Радомир) -