Двама от Кюстендил в ръководството на Новото време
Двама от Кюстендил в ръководството на Новото време / netinfo

Председателят на общинската организация на "Новото време" в Кюстендил Илияна Григорова и адвокат Илиан Хаджийски бяха избрани за членове на Политическия съвет на партията.

Седем делегати от Кюстендил участваха на конгреса на "Новото време" в София. За председател бе преизбран Емил Кошлуков, а негови заместници ще бъдат  Юлияна Дончева, Мирослав Севлиевски и Красен Кралев.

ПП „Новото време” препотвърждава своята позиция за цялостна промяна на политическата инфраструктура на страната ни. "Нашата кауза за реформа на избирателната система, за въвеждане на референдумите, за прозрачно финансиране на политиката и за отчетност на управлението е все така важна. По тези проблеми ние не просто последователно отстояваме интересите на България, но и предлагаме решения от години наред. Избирателният кодекс бе внесен през 2002 г., законите за лобизма, за референдумите, за етичните стандарти на народните представители отдавна са в българския парламент. Всички опити на статуквото да пренебрегне и прикрие тези проблеми ще срещат непоколебим отпор от наша страна", пише в декларация приета на конгреса.

Партия „Новото време” настоява на образованието и науката да се погледне стратегически като на елемент от националната сигурност и единствен път към постигане на интензивно развиваща се икономика, основана на знанието. "Ние настояваме за увеличаване на финансирането за образование и наука с 30% през 2009 г., като средствата отделени за образование не бъдат по-малко от 6% от БВП", е позицията на таралежите.