Д-р Ибришимов: Закриват 148 активни болнични легла в област Кюстендил
Д-р Ибришимов: Закриват 148 активни болнични легла в област Кюстендил / Дарик радио,архив

148 активни болнични легла в област Кюстендил ще бъдат закрити според новата здравна карта. Това алармира народният представител от Дупница д-р Иван Ибришимов.

Както вече стана ясно, парламентарната група на БСП събра подписи, изготви мотиви и внесе в Парламента вот на недоверие към Правителството. В сряда ще бъдат дебатите, а в четвъртък предстои гласуване.
"Аз лично ще подкрепя вота, заради целия хаос в здравеопазването, но най-вече и заради това, че Кюстендилска област пряко ще пострада от реформите на министър Москов.
Според новата здравна карта, 148 активни болнични легла в областта ще бъдат закрити. Това от своя страна ще доведе до евентуално закриване на цели отделения, а в най-песимистичния вариант, и до закриване на болница.
В правителството на "Борисов 1" се закри болницата в Бобов дол. Това някак си мина тихомълком. В случай, че сега се стигне до закриване на отделения или лечебно заведение, призовавам всички отговорни институции, които имат отношение към това, да се обединим и да защитим правата на пациентите и здравните работници в Кюстендилска област" заяви д-р Ибришимов.