БСП и ИЛИЯНА.ИНФО с ръчно изработени картички за дамите на 8 март
БСП и ИЛИЯНА.ИНФО с ръчно изработени картички за дамите на 8 март / БСП

По случай 8 март - Международния ден на жената, Младежкото обединение, Обединението не жените в БСП - Кюстендил и доброволци към Европейския информационен център "ИЛИЯНА.ИНФО" поздравиха дамите в Кюстендил с ръчно изработени картички и календари.

"В днешния ден жените се справяме успешно с вечното тичане между работата и дома, с грижите за нашите деца. Справяме се с битките, които водим ежедневно.", каза председателят на БСП - Кюстендил Катерина Янчева.

БСП и "ИЛИЯНА.ИНФО" с ръчно изработени картички за дамите на 8 март
netinfo

Социалистите припомнят, че началото на този празник е свързано с женските леви движения за равни права с мъжете и борба против войната и насилието. Календарното време на деня е свързано с първата масова проява на жени работнички, състояла се на 8 март 1857 в Ню Йорк, когато те излизат на протест против лошите условия на труд и ниските заплати. Решението за учредяване на "Ден на жената", който да се отбелязва ежегодно е взето през 1910 година. В България Осми март се отбелязва още през 1911 г., а четири години по-късно е и първото публично честване.

"България има нужда от нашия огън и от нашата усмивка на жена! Бъдете силни и винаги продължавайте напред и нагоре", допълни Катерина Янчева.