Шивачки на протест
Шивачки на протест / netinfo
Около 200 шивачки излязоха на протест търсейки правата си и неизплатени заплати. Те търсят парите си, като работници от фирма „Абонданца“, нямат претенции към фирмите, които сега се помещават в сградата на бившата „Еврошуз“. Протестът продължава в сряда, като тогава се очаква да пристигне омбудсмана на Р България, Мая Манолова. Протестиращите настояват и прокуратурата да се самосезира.
Да бъдат изплатени по две заплати и ваучери за храна за 3 месеца за миналата година. Това искат бивши вече служители на фирма „Абонданца“. Поръчката е изпълнена и парите за извършената работа са преведени, защо тогава ние сме без заплати питаха хората, чието търпение се е изчерпало.
Имат да получават пари и за положен извънреден труд. Това, което допълнително предизвиква напрежение е факта, че Луиджи Каприоти, който жените обвиняват в некоректност всъщност все още посещава фабриката. Има фирма, която е наела помещения в сградата на бившата Еврошуз, фирмата е „Виктория“ и цитирам „гледа ни в очите и ни се подиграва“ казаха жените.
И ако тези жени са работили в „Абонданца“, докато тя е съществувала, сега работят в други фирми, които са открити, след като тази е закрита. Жените няма да се откажат докато не намерят изход от ситуацията и не получат парите си.

Шивачки
netinfo


Представител на друга фирма наемател в сградата излезе, за да разговаря с жените. Въпреки, че Луджи Каприоти беше в сградата той не излезе. Заявил, че ще се срещне с хората, но без медии, на което протестиращите не се съгласиха. „Не искаме да чуваме поредните лъжи“ заявиха потърпевшите.
Караджова заяви, че „Абонданца“ е била наемател във фабриката, от 1 октомври миналата година не съществува – няма юридическо лице, няма договори нито за сгради, нито за машини. На територията на фабриката присъства тъй като стана ясно, че той е управител на фирма „Виктория“.
На въпрос как се живее два месеца без заплата, отговора едва ли ще изненада някои „ Назаем“. Това ни отговори млада жена, със сълзи в очите.
Дарик- Кюстендил