Без бедстващи хора след първия голям сняг в Кюстендилско
Без бедстващи хора след първия голям сняг в Кюстендилско / Влади Владимиров

Снегопочистването бе една от темите на редовната месечна среща на секретарят на общината Цветанка Христова с кметовете и кметските наместници. Кметовете могат да се обаждат при нужда, както на дежурните телефони на общината, така и директно на  снегопочистващата фирма.

"Много съм доволна, че след последния сняг всички се обаждаха и на мен, и наистина не допуснахме да има бедстващи хора, като изключим проблемите с електрозахранването и водоснабдяването", коментира секретарят на Община Кюстендил Цветанка Христова.

"По принцип се чисти главният път, но снега се трупа по второстепенните пътища. Уточнихме се да се чисти до кметствата, магазините, здравните пунктове. С помощта на Община Кюстендил изчистихме махленския път Стражата- Клапаровци. Там живеят 20 души и трябваше да им качим хляба", каза кметският наместник на село Цървеняно Виолета Симеонова.

На срещата бяха уточнени хората за озеленители по спечеления проект пред Агенцията по заетостта. До следващата среща кметовете и кметските наместници трябва да представят точните дати на съборите по места.