Бебе почина в ръцете на майка си в частната болница в Дупница
Бебе почина в ръцете на майка си в частната болница в Дупница / Маргарита Петрова

Новородено бебе почина в ръцете на майка си, докато го хранила. Трагедията се разиграла в частната болница в Дупница. 25- годишната Наталия Кметска от Сапарева баня снощи е родила здраво момченце, без усложнения за бебето и родилката.

„Тази сутрин акушерка занесла детето на майката, за да го нахрани, но без да обясни на младата жена как да полага грижи за новороденото. Още с първите глътки храна малкото се задавило и издъхнало в ръцете на жената", това разказа потресен почерненият дядо Валентин Мандев. Според него персонала в отделението не е достатъчно, акушерките и медицинските сестри не могат да смогнат с грижите за бебетата в отделението, които според него били осем.

Полицията разследва случая, тялото е закарано за аутопсия, която ще установи точните причини за смъртта.

Завеждащият АГ отделението д-р Петър Динов, който е изродил детето обясни, че в болницата стриктно се спазват медицинските стандарти и има достатъчно персонал. Той допълни, че болницата ще каже цялата истина за смъртта на бебето, причините обаче може да са много, предполагайки рефлекторна аспирация или изключително редкия синдром на внезапната смърт, към който са предразположени най - вече бебетата до 7 дни от раждането им. Д-р Емилия Помaкова пък коментира, че тя има практика да обяснява на младите майки как да се грижат за новородените, но трагедията се случила преди да успее да разясни на жената.

Почерненото семейство ще си търси правата по съдебен ред.