Балотажи за кмет в 5 села от община Кюстендил
Балотажи за кмет в 5 села от община Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Балотажи за избор на кмет на кметство ще има в 5 села от община Кюстендил. На 1- ви ноември ще гласуват жителите на Соволяно, Скриняно, Берсин, Гирчевци и Търновлак.
В най- голямото от тези села- Соволяно, конкуренти са Пламен Илиев от Коалиция "За промяна", който има 125 гласа на първия тур и Кирил Георгиев, кандидат за кмет от Коалиция „Кюстендил", за който гласуваха 145 души.
На втори тур на изборите за кмет на кметство в с. Скриняно ще се явят Кирил Стоименов, кандидат за кмет от Коалиция „Кюстендил", получил 50 действителни гласове и Юри Пашев, кандидат от партия „Български Демократичен Център - БДЦ", получил 28 действителни гласове.
За кмет на с. Търновлаг на балотаж се явяват Благовестна Николова, независим кандидат за кмет с 38 гласа от първия тур и Любомир Лумбарски издигнат от Коалиция „Кюстендил", получил 27 гласа.
ОИК- Кюстендил насрочи втори тур на избор за кмет на кметство с. Гирчевци. Конкуренти са Александър Йорданов, кандидат за кмет от Коалиция „Кюстендил" получил 41 действителни гласове и Петър Цонев от Коалиция „За промяна", получил 27 действителни гласове.
Балотаж ще има и за кмет на село Берсин. На него доверието на жителите на селото ще търсят Емил Емилов, кандидат за кмет от Коалиция „За промяна" и Бойка Костова, издигната от Коалиция „Кюстендил". Любопитното е че на първия тур и двамата получиха по 40 действителни гласове.