Антон Велков и Марек се завърнаха с 3 точки от Варна
Антон Велков и Марек се завърнаха с 3 точки от Варна / Дарик-Кюстендил,архив

„Марек" спечели важна победа срещу „Черно море" във Варна, в мач от 4-я кръг на „А" футболната група. Единственото попадение на стадион „Тича" бе дело на Димитър Петков още в 3-ата минута на мача. Той се разписа с глава, след центриране на Милен Василев. След попадението обаче Петков се контузи и се наложи да бъде принудително заменен от Марио Близнаков. Дупничани взеха трите точки и зарадваха малката агитка от около 35 души, която бе дошла да ги подкрепи в морската ни столица, информира сайта www.gong.bg.
Още една принудителна смяна се наложи да прави Антон Велков. Марио Близнаков се контузи през второто полувреме и се наложи да бъде заменен от Кристиян Петков.
Неубедителната игра на „моряците" през на първата част изнерви феновете на тима. В началото на вторите 45 минути голяма група фенове се премести зад скамейката на домакините и започнаха скандирания „оставка". Трима полицаи се наеха с охраната на привържениците, с цел да не се стигне до ексцесии.
В 48-ата минута дойде и едно по-опасно положение, създадено от домакините. Михаил Венков проби и центрира към Матиа Курьор, който от въздуха стреля с десния крак, но Емил Михайлов изби.
В самия край на двубоя Марек можеше да вкара и втори гол. Кристиян Петков напредна сам от ляво, шутира, но Китанов избив корнер с върха на пръстите си, след плонж. Малко след това Георги Божилов можеше да изравни, но ударът му бе изчистен от Николай Николов.
В класирането Черно море е последен с 2 точки актива си. Марек е 4-и с 6 пункта.
Наставникът на Марек Антон Велков беше много доволен от победата на момчетата си над Черно море с 1:0 като гост. Според него, трите точки за дупничани са заслужени. Ето какво сподели специалистът:
"Няма как да не сме доволни от постигнатата победа. Аз лично мисля, че е заслужена, въпреки че отборът на Черно море имаше доста шансове, които пропусна. Мисля, че бяхме доста организирани, играта ни не беше никак лоша."
"Контраатакувахме много добре. Имахме и други възможности и в крайна сметка имахме и късмет в някои ситуации пред нашата врата. В крайна сметка резултатът остана такъв и това ни устройва."
"Нашият отбор изглеждаше имаше повече сили да се пребори за победата, поне такова е моето мнение", сподели Тони Велков веднага след края на мача с Черно море във Варна.