Андрей Иванов и Росен Йорданов са голмайсторите в областните групи
Андрей Иванов и Росен Йорданов са голмайсторите в областните групи / Влади Владимиров, архив

630 са отбелязаните голове през есенния полусезон в областните футболни групи, като от тях 375 са в „Осогово" и 255 в „Рила". Средната резултатност е 3, 57 за кюстендилци и 3, 86 гола за дупничани.

"Има известно отстъпление по този показател и в двете групи, което се дължи на по-качествения футбол, който се играе. Отборите в по-голямата си част са с изравнени възможности, освен лидерите в групите. Рядкост са вече резултати с по 7- 8 гола разлика на мач, в полза на по-добрия отбор", пише в анализа на ОС на БФС- Кюстендил.

С най-добро нападение са отборите на ФК „Кюстендил", с отбелязали 56 гола през есента, следват "Струма"- Нов чифлик - 38, „Герена" и "Сините извори"- Горна Гращица с по 30 гола. Най- малко голове е отбелязал отборът на Копиловци- 11 гола.

В група "Рила", отборът на "Марек 2010" е с най-доброто нападение, с 43 отбелязани гола, следват отборите от Рила с 26 и Сапарево с 24 гола, на опашката са Самораново с 14, Боровец с 15 и Джерман също с 15 гола.

Доказано във футбола е, че имаш ли добра защита може да разчиташ на успех и добро класиране. „Герена" е със само 6 допуснати гола и е 2-ри в класирането, „Кюстендил" с 8, и е 1-ви , а  Ваксево с 11 допуснати гола е 3-ти в класирането на „А"ОФГ"Осогово". На другия полюс с най-слаба защита са отборите на: Богослов, с 49 допуснати гола - 12-ти в класирането, Ябълково с 45 - 14-то място и Копиловци с 39 гола на последното 15-то място в групата.

В група „Рила" ситуацията е идентична, като "Марек 2010"  е с допуснати само 6 гола и е лидер в класирането, следван от Яхиново с 10 и второ място в класирането, и Рила с 13 допуснати гола е на  трето място. Футболистите на Самораново са вадили  36 пъти топката от своята врата и отборът е последен.

Голмайсторите в „Осогово" са: Андрей Вас. Иванов от "Кюстендил" със 17 гола; следван от съотборника си Даниел Йорданов и Георги Маренски от Жабокрът с по 12; Даниел Иванов от Нов чифлик и Ивайло Поромански от Богослов са вкарали по 8 гола.

В Дупнишката група най- резултатен е Росен Ант. Йорданов от "Марек 2010" с 15 гола, следван от Йордан Бояджиев от Рила с 13 и Николай Айдаров от Сапарево с 9 попадения.