Адмивистративен съд отмени решенията на ОС за учлиището в квИзток и разпореждането със сметките на общината
Адмивистративен съд отмени решенията на ОС за учлиището в квИзток и разпореждането със сметките на общината / Дарик радио,архив

Административният съд отмени две от решенията на Общински съвет Кюстендил, които общината обжалва, информира кметът Петър Паунов. Едното е за забраната, която гласува местния парламент, за преместване на училището от кв. "Изток" , а второто решение е  по отношение разпоредителните действия в 2 банки, където има сметки община Кюстендил.

" Съдът е счел, че решенията на ОС са незаконни.Не съм изненадан, общинска администрация винаги сме се стремели да сме извън конфронтацията, по време на празници не ми се иска да се говори за противопоставяне, още повече след като мина една спокойна сесия, с толерантен тон. Надявам се да се запази този тон и през новата 2013 г.", заяви Петър Паунов.

Кметът е категоричен, че общината ще изпълни програмата си за реформи в кв."Изток", която ще даде възможност за строителство на законни жилища , обучение и намиране на работа на живеещите там.