21 населени места ще бъдат без ток за половин час в неделя
21 населени места ще бъдат без ток за половин час в неделя / ЧЕЗ

Електрозахранването в 21 населени места в общините Дупница, Бобошево, Кочериново и Сапарева баня ще бъде прекъснато на 17 август, от 07,00 до 07, 30 ч., информират от ЧЕЗ. Това се прави по искане на държавния Електроенергиен системен оператор (ЕСО). Без ток за този половин час ще бъдат: в община Дупница - гр. Дупница, с. Джерман, с. Крайни дол, с. Яхиново, с. Червен брег, с. Крайници, с. Самораново; община Бобошево - с. Усойка, с. Бадино, с. Слатино; община Кочериново - с. Мурсалево, с. Боровец, с. Бураново, с. Крумово, с. Драгодан, с. Фролош; община Сапарева баня - гр. Сапарева баня, с. Ресилово, с. Овчарци, с. Сапарево и с. Паничище.

Изключването се налага заради ремонтни дейности в подстанция „Марек".

Подробна информация за планираните прекъсвания може да бъде намерена на корпоративния уебсайт www.cez.bg, както и в медиите. Клиентите на ЧЕЗ могат да получат допълнителна информация за прекъсванията на електрозахранването на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

От 2014 г. на разположение на клиентите е и мобилната версия на сайта на ЧЕЗ www.m.cez.bg. Тя съдържа уникално за България онлайн приложение „Планови ремонти и аварии", където клиентите имат възможност да получат информация в реално време за непланираните прекъсвания на захранването в техния район, както и за очакваното време за възстановяване на електрозахранването.