Зам.-кметът Минко Ангелов напусна общината
Зам.-кметът Минко Ангелов напусна общината / архив

Заместник кметът на община Хасково Минко Ангелов е напуснал поста си. Това потвърдиха за Дарик от пресцентъра на община Хасково. Ангелов не е на работа от днес. Напуснал е по лични причини, свързани с голямата му ангажираност покрай личния му бизнес.

Ангелов стана трети заместник на Георги Иванов в началото на 2012 година. Преди това е работил като главен енергетик в захарният комбинат в Хасково. От 1993 година е собственик на известна частна фирма за комютри. За първи път влиза в политиката през 2003 година, когато става съветник в кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски. В последните месеци Ангелов беше многократно спряган за заместник областен управител на Хасково.

В община Хасково Ангелов отговаряше за тежки ресор "Европейски програми и проекти". След напускането му по тези въпроси ще се грижи зам.-кметът Недялка Станева. Засега не се предвижда назначаването на нов трети заместник на Георги Иванов, заявиха от пресцентъра на администрацията.

Минко Ангелов коментира пред Дарик напускането си. Той заяви, че е взел решението още преди около месец. "От една страна работата по програмния период 2014-2020 ще тръгне малко по-късно и няма да има толкова работа, от друга страна разширявам бизнеса си и моето по-голямо присъствие там е необходимо, това са причините да взема такова решение", каза пред Дарик Ангелов.