За още един ученик в клас помага на 225 деца в Димитровград
За още един ученик в клас помага на 225 деца в Димитровград / netinfo

225 деца от община Димитровград ще бъдат подпомогнати с благотворителната акция „За още един ученик в клас”, която организираха доброволците от гражданското сдружение „Младежта в действие” и съветниците от „Да за Димитровград” под егидата на председателя на общинския съвет Стефан Димитров. Кампанията стартира на 8 септември в църквата „Свети Димитър” и приключи на 13 септември. Целта бе да се съберат ученически пособия, учебни помагала и средства за деца в неравностойно положение. Имената на тези, които получават подаръци за първия учебен ден, са предоставени от директорите на училищата в община Димитровград, които са посочили и необходимите материали за отделните възрастови групи.

"За още един ученик в клас" помага на 225 деца в Димитровград
netinfo

996 лв. са събрани в дарителските кутии, отчитат организаторите на акцията. Средствата ще бъдат за закупуването на учебни помагала. Изключително голям е броят на дарените учебни пособия: 1 658 тетрадки, 654 химикала, 29 учебни тетрадки и помагала, 5 книжки за оцветяване, 50 раници и несесери и 1 866 други ученически пособия- водни бои, пастели, моливи, пластилин и др. Сред даренията е и ученическо бюро, което ще бъде предоставено на училището в град Меричлери.

"За още един ученик в клас" помага на 225 деца в Димитровград
netinfo

Акцията „За още един ученик в клас” бе организирана в подкрепа на децата на Димитровград с идеята да противодейства на тревожната статистика, според която всяка година 5 000 български деца от начален курс заминават да учат в чужбина, където са родителите им, а ежегодно 23 процента от учениците напускат класните стаи, заради липса на средства.