Виртуозният цигулар Васко Василев с концерт в Свиленград
Виртуозният цигулар Васко Василев с концерт в Свиленград / Община Свиленград

Виртуозният цигулар Васко Василев гостува с концерт в Свиленград днес. Градът е включен в националното турне на големия музикант. Концертът е от 19 ч. в спортната зала, а темата е фламенко и испанска музика. Освен Васко Василев на сцената ще бъдат и част от членовете на испанската група “Чамбао”- Тони Кантеро (китари), Тони Ромеро (пиано) и Хуан Ередия (перкусии).

Възпоминателна изложба по повод 100 г. от смъртта на Димчо Дебелянов включва също днес програмата за Деня на Свиленград. Изложбата ще бъде открита в 11 ч. в общинската библиотека. „Аз умирам и светло се раждам“ е мотото на експозицията.

На 30 септември Васил Петров със Станислав Арабаджиев трио ще участва в 20-то издание на фестивала „Хасково Джаз“, като представянето им е от 18 ч. в хасковския театър „Иван Димов“.

Днес програмата на фестивала също е от 18 ч., в градската художествена галерия "Атанас Шаренков", където ще бъде открита изложба „Шепа свят“ на унгарски автор, след което е концертът „30 години Акустично джаз трио Димитровград“.