В Свиленград отбелязват Международния ден на йогата
В Свиленград отбелязват Международния ден на йогата / ThinkStock/Getty Images

Свиленград е един от деветте български града, сред които София, Пловдив, Велико Търново, Русе, Силистра, в които се чества днес Международният ден на йога – 21 юни. Така градът става част от мащабното отбелязване на този празник по целия свят. От 18:30 ч. в Спортна зала – Свиленград ще се проведе голяма празнична йога практика, отворена за всички желаещи. Организацията е на Община Свиленград и се осъществява съвместно с  посолството на Република Индия в България и двете местни йога школи.

В продължение на 2 часа всеки може да се включи в изпълнението на дихателни упражнения и асани, хармонизиращи духа и тялото.  Практиката ще се води от Ивалина Кръстева-Недева – старши експерт „Хуманитарни дейности” в общинската администрация на Свиленград и инструктор по йога към фондация „Изкуството да живееш” и Иванка Миткова –  инструктор по йога към „Българската федерация по йога”.

Свиленград за втора поредна година се включва в световното честване на йога празника. Също така две поредни години- 2014 и  2015 г., градът бе домакин на  Държавното първенство по йога.