Трифон Зарезан в Харманли
Трифон Зарезан в Харманли / Дарик Нюз, Архив
Празникът Трифон Зарезан в Харманли ще бъде отбелязан тържествено в местността Трифончето днес от 10.30 ч.
Архиерейски наместник отец Живко Петров и отец Георги Георгиев ще отслужат празничен водосвет и ще осветят курбан. Кметът на общината Мария Киркова ще участва в ритуала по зарязване на лозето. В програмата ще се включат танцов състав „Хорищенци“ от Харманли и танцов клуб „Ритмика“.

За желаещите да присъстват е осигурен безплатен превоз, като автобусите тръгват в 9.30 ч. и 10 30 ч. от Динков магазин, като маршрутът му е през градската градина, пощата и болницата, уточняват от общината.

Първото си работно посещение в Харманли направи в деня на Св. Харалампий на 10 февруари новоизбраният Старозагорски Митрополит Киприан. Той  посети църквата „Св. Иван Рилски“  в града, където се запозна със свещениците от харманлийска духовна околия,  а след това  се  срещна с кмета на общината  Мария Киркова. Тема на  разговор бяха бъдещи съвместни инициативи на Старозагорска митрополия и Община Харманли. Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан декларира добрата си воля за развитие на  сътрудничеството  между двете институции  и пълно съдействие при реализиране на бъдещи проекти, касаещи поддръжката и дейността на християнските храмове на територията на общината, уточняват от администрацията й. Плакет от мед и дърво му подари кметът Мария Киркова да спомен от Града на Белоногата.