/ netinfo
В димитровградските училища продължават инициативата за Седмицата на четенето, която стартира от понеделник.

В Димитровград отново състезание „Математика без граници“

В езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров“ за днес са планирани среща с поетесата Ваня Данева, представяне на ученическата поезия от възпитаниците на гимназията Ирина Митева, Добромир Зафиров, Мартин Симеонов и изготвяне на „Поетичен автограф“ – табла с любими стихове и афоризми от български и  световни поети.

В ПМГ "Иван Вазов" днес е финалът на анкетата за изследване на читателските нагласи на учениците от десети, единайсети и дванайсети клас, която организира Ученическият съвет на гимназията.  В часовете по литература и час на класа продължава маратонското четене на есето на Георги Господинов „Четящият човек е красив“, като финалът е на 26 октомври.

Дискусия на тема „Езикът, който ни събира и разделя“ ще имат днес седмокласниците в ОУ „Пенчо Славейков”. В класовете от пети до седми са планирани състезания по правопис, за най-добър четец и за най-добър разказвач, както и отличаване на първенците.

Такива състезания за същата възрастова група организират днес също в ОУ „Христо Смирненски” в с. Радиево и ОУ „Яворов“ в кв. Изгрев.

Започва младежки джаз фестивал в Димитровград

„Езикът, който ни събира и разделя“ е темата и в ОУ „Алеко Константинов“ днес. Есе по нея пишат седмокласниците, за шестокласниците задачата е създаване на отговор на житейски или научен въпрос и обсъждане на отговорите, а за петокласниците- дискусия.

В училището на Меричлери „Димитър Матевски“ петокласниците ще имат състезание за най-добър четец на митове, шестокласниците- по правопис, а седмокласниците - състезание за най-добър четец на българска поезия.

В ОУ „Христо Ботев”, с.Крепост подготвителната група ще гостува в библиотеката с драматизации на приказки.