бивш митнически шеф Тодор Караиванов
бивш митнически шеф Тодор Караиванов / Дарик радио, Хасково
Съпругата на бившия шеф на митница Свиленград, а сега редови Тодор Караиванов-Пая, стана негов адвокат по делото, което се води срещу него в Окръжен съд Хасково. Освен нея, Караиванов има още един защитник. Разпоредителното заседание завърши в 15 часа.

В началото на делото подсъдимият направи близо 50 искания за събиране на нови доказателства, които касаят операцията, която бе направена срещу него през 2015 г. Той бе задържан заради подкуп след като бе хванат с белязани пари.

Заради НПК: Буксува делото срещу бивш митнически шеф

Наказателният процес се гледа по новия НПК. Държавният обвинител е от Софийска градска прокуратура. По време на заседанието при съдия Филип Филипов, прокурор и адвокат се хванаха „гуша за гуша” около въпроса, кой трябва да е обвинителят в делото. Според защитата, това не трябва да е Илиян Рангелов от София, а трябва да се яви обвинител от Хасково.

Оказа се, че софийският прокурор е командирован от спецпрокуратурата, а той се води на щат в Софийска градска. „Излиза, че работи в 2 прокуратури, как става това”, каза адвокат Любомир Новиков.

Хаос по делото срещу бившия шеф на митница Свиленград

„Не съм в спецпрокуратура. Командирован съм в Хасково от Главния прокурор”, каза Илиян Рангелов. В командировъчния документ обаче пише, че служебната му мисия е възложена от спецпрокуратура и че е пристигнал в Хасково с техен автомобил.

Днес официално се потвърди новината, че Тодор Караиванов е възстановен на работа в системата на митницата.