/ Дарик радио, Хасково
Делото срещу бившия шеф на митница Свиленград Тодор Караиванов забуксува в Окръжен съд-Хасково за пореден път. Единствената причина за това са новите промените в НПК, които приеха депутатите и влязоха в сила този понеделник.

Новите промени вързаха ръцете на 3-членния съдебен състав. Различни процесуални хватки спънаха процеса и ход на делото не бе даден.

Хаос по делото срещу бившия шеф на митница Свиленград

Тодор Караиванов бе арестуван преди близо 2 години с белязани пари. Досега обаче обвинителният акт на Софийска градска прокуратура не е прочетен. Това не се случи и днес.

Първо, адвокатът на Караиванов поиска делото да се гледа в Специализирания наказателен съд, а не в Хасково. След това адвокатът заяви, че в залата трябва да се яви обвинител от Хасково, а не представител на Софийска градска прокуратура.

Отстраниха Тодор Караиванов от митницата

След като съдия Филип Филипов отряза на два пъти защитата и подсъдимия, защитата заяви, че не са готови за разпоредително заседание. Точно такова заседание е една от новостите в НПК.

Така след направените промени от народните представители, реално излиза, че най-рано делото ще започне да се гледа през януари. Идеята на законотворците бе, че промените ще забързат хода на делата. Преди дни върховни съдии обаче обясниха, че ще се случи точно обратното.