Световен интерес към хасковската Богородица в Лугано
Световен интерес към хасковската Богородица в Лугано / netinfo

Рекорден брой посетители отчитат още в първия ден организаторите на Международното туристическо изложение в Лугано, където общините Хасково и Кърджали представят съвместно възможностите за културен и исторически туризъм в региона.

Огромен е интересът към факта, че най-големият в света монумент на Света Богоридица се намира в един български град, съобщиха за Дарик от Лугано представителите на община Хасково, които се опасяват че предвидените за изложението рекламни материали на града ще се окажат недостатъчни.

Щандът на Хасково и Кърджали, в центъра на който са поставени два от символите на региона - Света Богородица и Перперикон е най-атратиктивният в зоната на Източна Европа и привлича огромен брой посетители, съобщи археологът Николай Овчаров, който също е в Швейцария и участва в представянето на туристическите възможности в нашия регион.

Изложението в Лугано, което беше официално открито вчера и ще продължи до 5 ноември, е сред най-престижните туристически форуми в света.

Първите впечатления на представителя на Община Хасково в изложението Бояна Тодорова и на археолога Николай Овчаров от Лугано чуйте в прикачения файл