Стефан Димитров, Хасково
Стефан Димитров, Хасково / Дарик радио-Хасково
Стефан Димитров: Област Хасково има огромен потенциал, който трябва да се развива
92850
Стефан Димитров: Област Хасково има огромен потенциал, който трябва да се развива
  • Стефан Димитров: Област Хасково има огромен потенциал, който трябва да се развива
Област Хасково има огромен потенциал за развитие, но тя трябва да получи подкрепа от централната власт. Необходима е целенасочена политика за подпомагане на определени сектори, каквито за нашия регион са леката промишленост, земеделието, винопроизводството. Това коментира водачът на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Хасково Стефан Димитров.
 
Всяка една от 11-те общини в областта има своя потенциал, който следва да бъде развит чрез правилните политики. Те обаче могат да се реализират, когато в Народното събрание има повече представители от региона, които познават и проблемите и потенциала. Аз работя тук, семейството ми живее тук и затова искам област Хасково да се развива. Кандидатурата ми е ангажимент и отговорност, посочи той.
 
Несъмнено важен е въпросът за повишаване доходите и сигурността на населението. За да я постигнем област Хасково се нуждае от силна и стабилна местна икономика и привличане на нови инвестиции. Изграждането на автономна индустриална зона „Тракия”, за която вече работим, ще помогне на бизнеса и ще даде възможност за бързото икономическо развитие на областта. Приоритет трябва да бъде повишаването на възнагражденията, които в областта са сред най-ниските. Въпреки заявените големи инвестиции, заплатите не са на ниво, което да създава конкурентоспособност и да привлича специалисти, коментира той.

Стефан Димитров, Хасково
Дарик радио-Хасково

Според Стефан Димитров по-високи доходи за заетите в регион Хасково могат да бъдат постигнати отново чрез подкрепа към бизнеса, който разкрива работни места и осигурява възнаграждения. Когато бизнесът чувства подкрепа, когато може да работи спокойно, то ще осигури и по-добри възнаграждения, коментира той.
 
Стефан Димитров е учредител и председател на регионалната структура на КРИБ в Хасково. Той е и инициатор на наградите за социално отговорен бизнес, които конфедерацията връчва на фирми, посочени от 11-те общини в региона. Церемонията предстои, а по-различното тази година ще е, че сме поканили специалисти и анализатори, които да представят силните страни на регион Хасково, посочи още Стефан Димитров. Чуйте го в приложения файл.