Старт в кариерата за шестима младежи в Димитровград
Старт в кариерата за шестима младежи в Димитровград / Darik News

Шестима младежи на възраст до 29 години започнаха от днес работа в общинската администрация на Димитровград по програмата "Старт в кариерата". Те се наемат за срок от 9 месеца и са разпределени в 4 отделa на общината, като в зависимост от работата им има възможност някои да останат и за постоянно.

Трудовите договори на Димитър Стоев, Светла Бялкова, Камелия Петрова, Десислава Ванчева, Георги Ангелов и Стоян Александров връчи днес кметът Иво Димов. 8 са били одобрените за общината места, а явилите се за тях кандидати- над 30. Заради забавяне в процедурите обаче, двама от одобрените междувременно започнали работа другаде, посочи той.

 

"Старт в кариерата" за шестима младежи в Димитровград
netinfo

През миналата година по същата програма "Старт в кариерата" имаха 10 младежи, като трима от тях са останали за постоянно. Според кмета Иво Димов това е положителна тенденция, тъй като в администрацията има недостиг на специалисти- в момента за отдел "Инвестиционни дейности" и ВиК-сектора.

"Старт в кариерата" за шестима младежи в Димитровград
netinfo

Освен трудовите си договори младежите получиха правилник за вътрешния ред и бележници, в които да записват задачите си и изпълнението им. да не закъсняват за работа, им пожела кметът Иво Димов.