Мъжът на 42 години е нарушил мярка за неотклонение "домашен арест", като у него са установени и наркотици
Издирван сирийски гражданин с отказан статут на бежанец е задържан при специализирана акция на полицията в област Хасково.

Мъжът на 42 години е нарушил мярка за неотклонение "домашен арест", като у него са установени и наркотични вещества - 10 грама метамфетамин и два грама марихуана. За отклонението от мярката за процесуална принуда е образувано досъдебно производство.

Задържаха в Хасково търсен от Киргизстан за измама с медицинска апаратура

В хода на операцията са проверени 552 превозни средства, 48 души от криминалния контингент, 61 уязвими обекти, наркосборища, хотели и места, за които има данни, че са посещавани от лица, които незаконно са преминали границата. Съставени са 102 глоби.

Специализираната операция продължава и по време на предстоящите празнични и почивни дни с акцент - проверки на водачи на превозни средства, управляващи след употреба на наркотици и алкохол, допълват от полицията.

На изходите на Хасково на 29 февруари бяха поставени временни контролни пунктове на служителите на реда. Предишната специализирана полицейска операция на територията на региона бе на граничния пункт "Капитан Андреево" преди дни. 

Тя бе по линия на контрабандата, разпространението на акцизни стоки през пункта и защита на интелектуалната собственост.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Грудев, БТА