Разследват учителя Камов от Механото за блудство
Разследват учителя Камов от Механото за блудство / Дарик - Хасково
Разследват учителя Камов от Механото за блудство
58972
Разследват учителя Камов от Механото за блудство
  • Разследват учителя Камов от Механото за блудство

Районна прокуратура - Хасково е изпратила за проверка до полицията сигнала на ученичиките от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Хасково, които твърдят, че са опипвани от учителя си по физика Тодор Камов.

Дарик научи, че в прокуратурата има образувана проверка по сигнал от Отдел „Закрила на детето" постъпил на 12 ноември. Образуваната преписка е по чл. 149, ал.2 от наказателния кодекс. На 19 ноември преписката е пратена до районното полицейско управление в Хасково за да се провери има ли данни за извършено престъпление. От прокуратурата потвърдиха пред Дарик за това.

В чл. 149, ал.2  от НК се казва - Който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, се наказва за блудство с лишаване от свобода от една до шест години. Когато блудството е извършено чрез употреба на сила или заплашване, чрез използване на безпомощното състояние на пострадалия или чрез привеждането му в такова състояние, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.

Директорът на учебното заведение Дорина Карадимова днес за първи път официално коментира случая. Тя заяви, че в училището се води вътрешна проверка. Коментира, че няма убеждението ученичките, подали сигнала да са направили заговор срещу учителя си. Стана ясно, че становището на детска педагогическа стая по случая е именно, че девойките са били в сговор срещу Тодор Камов. Стана ясно още, че подалите писмен сигнал срещу учителя не са шест, а седем ученички от различни класове и възрасти. Директорът заяви, че докато не приключат всички проверки не може да предприеме действия по уволнение на колегата си, тъй като при евентуално обжалване от негова страната съдът може да го възстанови на работа.

Учителят по физика Тодор Камов все още е в неплатен отпуск. От Дарик му даваме право на отговор, от който той все още не се е възползвал.

Междувременно след избухването на сексскандала, охраната на учебното заведение се държи изключително враждебно и агресивно с представителите на медиите. Днес охранителят Атанас Калоянов се опита да забрани достъпа на журналисти в училището крещейки, че директорката я няма. В крайна сметка се оказа, г-жа Карадимова е на работното си място и даде официално изявление по случая. Може да го чуете в прикачения файл, заедно с нервния охранител.