Приключенски свят и подаръци за децата на Димитровград
Приключенски свят и подаръци за децата на Димитровград / DarikNews

В Димитровград продължават изненадите, подготвени от кмета на общината Иво Димов за най-малките, информират от администрацията. Във всички детски градини днес получиха подходящи играчки за пясъчниците в двора. За децата бе осигурено и празнично меню на обяд, а за потребителите в детските кухни също имаше подаръци. Не бяха подминати и онези, които на празника са в Детско отделение на общинската болница "Св.Екатерина". Те получиха торта, балони и маски.

"Приключенски свят" и подаръци за децата на Димитровград
netinfo

В парк Вапцаров се събраха над 200 деца и родителите им, като за тях бяха организирани забавни игри, както и шахматен турнир.

"Приключенски свят" и подаръци за децата на Димитровград
netinfo

 

Под мотото „Приключенски свят” празникът продължава от 17.30 ч на централната алея, където сцената ще бъде декорирана, като пиратски кораб. Ще има също Сладоледена къща, в която ще раздават безплатен сладолед за децата, както и ателие сладкарничка, в която всички малки кулинари ще могат да украсяват меденки с техника айсинг. В пиратската къща те ще правят ленти за глава и ще получават балони. С помощта на екипа от Дневния център за деца с увреждания ще изработват също шапки, саби и маски. От школата по рисуване към Детски и младежки център ще рисуват по лицата на желаещите деца. Истински папагали и пирати ще очакват на алеята всеки, който иска да се снима с тях.

"Приключенски свят" и подаръци за децата на Димитровград
netinfo

За любителите на приключенията ще има и игра, в която ще търсят съкровища. За най-малките е осигурено ателие, в което могат да рисуват и да оцветяват тематични рисунки. Много песни и танци с участието на децата от денс център "Галаскико", вокално студио "Таралежите" и талантливи изпълнители от ОУ"Пенчо Славейков", ОУ"Алеко Константинов", СОУ"Любен Каравелов", обещават още организаторите от община Димитровград.